Krabbendijke Kerkpolder

Leerlingen in India | Lees blog!

Goes Klein Frankrijk

Op dinsdag 22 augustus vertrekken negen leerlingen uit havo-4 en vwo-4 naar India. Ze bezoeken als Young Ambassador een school in Bheemili en diverse projecten van Woord en Daad. Het hoofddoel van het project is kennis en ervaring uitwisselen tussen Indiase en Nederlandse jongeren en kennis maken met de elkaars leefwereld.

 

De reis is onderdeel van het jongeren-uitwisselingsprogramma van Woord en Daad in samenwerking met het Calvijn College en partnerorganisatie AMG-India. De Young Ambassadors zijn geselecteerd na een sollicitatieprocedure en fondsenwervingsactie op school.

Het is de derde keer dat het Calvijn College met Woord en Daad naar India reist. De afgelopen jaren is er een digitale uitwisseling ontstaan in het kader van science-lessen. Deze reis staat daarom ook in het teken van het versterken van de relatie tussen beide scholen.

 

Voorbereiding

De jongeren worden voor en tijdens de reis getraind en begeleid door medewerkers van Woord en Daad en enkele docenten van de school. Vooraf verdiepen de Young Ambassadors zich in de Indiase cultuur. Aan de hand van een eigen gekozen thema bestuderen ze een thema als armoede, gezondheidszorg, technische ontwikkeling of kinderarbeid, waarover ze in India meer informatie verzamelen door interviews en projectbezoeken. De nadruk hiervan ligt in de eerste plaats op bewustwording ten aanzien van andere culturen en ontwikkelingssamenwerking. 

 

De reis

De Young Ambassadors zijn te gast bij partnerorganisatie AMG India in Visakhapatnam. Van daaruit bezoeken ze projecten. Tijdens de reis zullen de jongeren optrekken met een Indiase leeftijdsgenoot, de zogenaamde ‘buddy’. 

 

Draagvlak

Na de reis zetten de jongeren in samenwerking met school draagvlakactiviteiten op voor de projecten die ze bezochten. Door bijvoorbeeld voorlichtingsactiviteiten, presentaties, columns en interviews maken de Young Ambassadors leeftijdsgenoten bewust van de armoede en leefomstandigheden in ontwikkelingslanden.

 

Peter van Dijk, Nadine Kater, Marilène Fierloos, Nicholas Flikweert, Anne-Ruth Kraamer, Valerie Schipper, Emma Sinke, Myrthe Steketee en Marieke de Visser: goede reis!