Krabbendijke Kerkpolder

Janwillem Blijdorp bezoekt school en boekhandel

Tholen

 

De bekende schrijver Janwillem Blijdorp hoopt binnenkort bij ons op school te komen om over zijn werk te vertellen aan klas 2. Blijdorp schrijft vooral kinder- en jeugdboeken, maar heeft ook een aantal romans op zijn naam staan.

 

Schrijversbezoeken worden gehouden in het kader van leesbevordering. Uit onderzoek blijkt dat leerlingen door de bezoeken gestimuleerd worden om meer te gaan lezen. Lezen is en blijft erg belangrijk voor de taalontwikkeling van kinderen. Door regelmatig te lezen in de vrije tijd wordt de leesvaardigheid verbeterd en wordt het lezen ook leuker. Het gevolg daarvan is dat er vaker een boek gepakt wordt om te lezen.

Spiraal

Vrijetijdslezen en leesvaardigheid versterken elkaar over en weer als een positieve spiraal voor hen die vaak lezen. Iemand die weinig leest, ziet zijn/haar woordenschat en taalvaardigheid echter afnemen en gaat daardoor nog minder lezen: een negatieve spiraal.

Leesbevordering

In het kader van leesbevordering proberen we leerlingen zoveel mogelijk te stimuleren om voor hun plezier te lezen, zodat hun leesvaardigheid toeneemt. Zo hebben we op school een leeskar met boeken en tijdschriften die ingezet kan worden tijdens waarnemingsuren en na een toets.

Auteursbezoek

Voor de meeste klassen wordt een auteur uitgenodigd om te komen vertellen over werk en/of hobby als schrijver. Zo kwam Henk Koesveld in december voor klas 3, in februari Adri Burghout en Hans Mijnders voor klas 1 en binnenkort komt Janwillem Blijdorp voor klas 2.

Signeren

We zijn erg blij dat Janwillem Blijdorp naar Tholen komt! Hij woont namelijk helemaal in Drenthe.  Zijn bezoek aan onze 2e klassen combineert hij met een signeersessie bij boekhandel Oostdijk Een unieke mogelijkheid en een mooie ervaring om Janwillem persoonlijk te spreken en je boek van zijn handtekening te laten voorzien!

Welkom

Iedereen, jong en oud, is van harte welkom!

  • Waar?           Boekhandel Oostdijk, Kerkstraat 19, Tholen
  • Wanneer?    D.V. donderdag 4 april 2019
  • Hoe laat?     15.00 tot 17.00 uur