Krabbendijke Kerkpolder

Debatteam in landelijke top-10

Goes Klein Frankrijk

 

Zaterdag eindigde een debatteam van Calvijn College Goes Klein Frankrijk (atheneum-6) in de top-10 van het NK Debatteren voor Scholieren in Utrecht. Op dezelfde dag eindigde een ander debatteam eindigde op een derde plek bij het Benelux Debattoernooi in Rotterdam.

 

Stellingen waren onder meer: 'Als een moeder na de bevalling weer gaat werken, moet de partner drie maanden thuis blijven’, ‘In de top 5 van iedere kieslijst moet minimaal 1 kandidaat 30 jaar of jonger zijn’ en ‘Seksuele voorlichting leidt tot economische groei’. Debatvaardigheden dragen ertoe bij dat leerlingen overtuigender durven spreken en zorgvuldiger leren luisteren. 

 

NK Debatteren voor Scholieren

Het NK Debatteren voor Scholieren bestaat al eenentwintig jaar en is uitgegroeid tot het grootste parlementaire debattoernooi van Nederland. Meer dan honderd scholen gaan jaarlijks op dit toernooi de verbale strijd met elkaar aan om te bepalen wie zich een jaar lang debatkampioen van Nederland mag noemen.

 

Benelux Debattoernooi

Een ander debatteam van het Calvijn College eindigde op de derde plek in de categorie Hogerhuisdebat van het Benelux Debattoernooi in Rotterdam.