Onderwijsaanbod

Internationale contacten

We leven in een multiculturele samenleving die steeds mondialer wordt. De wereld wordt steeds ‘kleiner’. De school wil de leerlingen daarop voorbereiden. In dat kader lopen er al diverse projecten. Het Calvijn College streeft ernaar dat haar locaties met een partnerschool in het buitenland samenwerken.

 

Calvijn College schoolbreed

Het Calvijn College is lid van de ACSI, een organisatie die wereldwijd christelijke scholen wil verbinden en steunen. Dat gebeurt door middel van conferenties en cursussen waaraan docenten kunnen deelnemen. Docenten bezoeken andere Europese scholen. Het doel is van elkaar te leren. Om die reden ontvangt het Calvijn College ook docenten uit het buitenland. Recent ging het om bezoeken aan Groot-Brittannië, Zweden, Duitsland, Hongarije, Litouwen en Spanje. Ook biedt het Calvijn College aan leerlingen jaarlijks de mogelijkheid deel te nemen aan een zomerschool (SLI) aan de christelijke universiteit in Klaipeda (Litouwen).

Goes Klein Frankrijk

Er is een begin van samenwerking met de Synergyschool in Barcelona, een kleine school die vanaf de grond begon en nu zo'n 60 leerlingen telt.

Goes Stationspark

Calvijn College Goes Stationspark heeft een relatie met de Rainbow Way School in Klaipeda (Litouwen). 

Krabbendijke Appelstraat

Locatie Krabbendijke Appelstraat heeft een uitwisselingsrelatie met de school Weyerheide in het Duitse Oberhausen. Ieder jaar gaat een groep leerlingen naar Oberhausen en brengt een Duitse groep een tegenbezoek. De activiteiten zijn gericht op het onderwijs, culturele activiteiten, op de geschiedenis van de regio en ervaringen uit de Tweede Wereldoorlog. 

Krabbendijke Kerkpolder

De nieuwe partnerschool van locatie Krabbendijke staat op Sri Lanka. Via partner Woord en Daad slaat Kerkpolder de vleugels wereldwijd uit. Zowel op leerling- als docentniveau vinden er uitwisselingen plaats en biedt Kerkpolder ondersteuning.

Middelburg

Locatie Middelburg brengt jaarlijks met de derde klas een bezoek aan een school in Londen om kennis te maken met het Engelse onderwijssysteem. Middelburg heeft contacten met een partnerschool in Hongarije, Mezökövesd.

Tholen

De locatie is voor een duurzame uitwisseling op zoek naar een christelijke school in Europa.