Actueel

Terugblik op onvergetelijke Sicilië-reis

Krabbendijke Appelstraat


Hoi allemaal, ik ben Merelien en ik kom uit Krabbendijke. Ik zit in klas 2 van stream 1 en ik zit dus nog heel eventjes op locatie Appelstraat. Ook was ik een van de twaalf leerlingen die meeging naar Sicilië voor de stichting Voice of Hope en daar wil ik graag wat over vertellen.


Het was begin november toen alle ouders een mail kregen over de reis. Ik was meteen enthousiast. Waarom? Eigenlijk weet ik het niet heel goed meer, maar het leek me in ieder geval wel super leuk. Niet alleen omdat ik naar Italië zou gaan, maar ook omdat we voor een mooi en goed doel zouden gaan!


Ik ging naar een bijeenkomst op school waar van alles werd uitgelegd en ik besloot een brief te schrijven. Eerlijk gezegd had ik niet verwacht dat ik mee mocht, want ja.. er wilden er zo veel mee. Spannend… Totdat er door de intercom werd gezegd wie er allemaal mee mochten en … jaa! Ik zat er ook bij!


Een paar maanden veel voorbereiden en toen kwam het steeds dichterbij. We reden met veel auto’s en de pro-bus naar het vliegveld Weeze, net over de Duitse grens. Veel van ons gingen hun eerste vlucht meemaken, net zoals ik, dus het was allemaal een beetje spannend.


In Sicilië gingen we bijna elke dag naar een vluchtelingenkamp. Vaak hadden we heel veel contact met de vluchtelingen, dan deden we bijvoorbeeld gezellig spelletjes. We hebben veel verhalen gehoord van verschillende vluchtelingen en ja.. dat was best indrukwekkend.


Op zondag zijn we naar de kerk van de stichting gegaan en dat gaat er toch wel wat anders aan toe dan hier! We zongen heel veel en tijdens het bidden hoorden we vaak: ‘Amen’ of ‘Praise the Lord’. Ook moesten we staan als we gingen bidden, dat waren we al heel snel gewend. We zijn ook een keer wezen voetballen, dat was ook echt een groot succes! Natuurlijk hebben we ook een paar keer iets met de groep gedaan. Zo zijn we naar de oude stad Segesta gegaan en zijn we een paar keer uit eten geweest!

Ik kan in deze paar zinnen niet alles opschrijven wat we hebben meegemaakt, maar ik kan wel zeggen dat ik er enorm van genoten heb, dat ik er veel van geleerd heb en dat ik er vrienden aan over heb gehouden.

Ik hoop dat je mijn verhaal leuk vond en dat ik jullie enthousiast heb gemaakt voor als er nog eens een reis komt!


Groetjes!
Merelien